Hoe kan ik beter upsellen?

Op deze pagina lees je hoe je optimaal kan upsellen.

Upselling

Hoe kan je ervoor zorgen dat klanten meer uitgeven?

Met de volgende slimme tips zorg je voor betere upselling van je producten met als gevolg meer omzet.

Tip 1: Zorg ervoor dat de duurdere optie onderop bij de sectie staat (de optie die onderaan de sectie staat is de automatisch geselecteerde optie voor klanten, dit geldt alleen voor variaties).

Zoals je bij dit voorbeeld kan zien staat de duurdere optie onderaan, In de Kiosk zal het standaard op deze optie staan. Middels de pijltjes kan je kiezen wat de volgorde is.

Tip 2: Probeer bij alle producten binnen de verschillende categorieën gebruik te maken van Addons of Product aanbeveling (zie:“Drinken erbij?”) om de optie tot extras toe te voegen makkelijk te maken. (Niet zeker wanneer je een addon, product aanbeveling of variatie gebruikt? Klik hier voor de uitleg).

Zorg wel voor een logische aanbeveling passend bij het product. Bijvoorbeeld “friet” met als product aanbeveling “Snack voor erbij?” waarbij je verschillende snacks aanbiedt.

Tip 3: Zorg dat de best verkochten producten bij “Populair” staan om meer aandacht hierop te vestigen.

In bovenstaande afbeelding kan je zien dat het middelste product middels een blauw sterretje is aangevinkt. Door op een sterretje te klikken wordt deze blauw en komt dit product in de populaire categorie te staan. Ga naar de prijslijst om een overzicht te krijgen van alle producten.

Tip 4: Maak gebruik van afbeelding bij addons.

Door gebruik te maken van afbeeldingen bij addons maak je hetgeen dat de klant toevoegt aan zijn product tastbaarder. Door een toevoeging visueel te maken is de klant eerder geneigd de desbetreffende toevoeging te kiezen.

Tip 5: Maak gebruik van "Upgrades".

Door gebruik te maken van upgrades bij een los product geef je de klant direct de optie wanneer zij op het product klikken om de keuze te maken voor het losse product of een upgrade hiervan (denk aan: menu's). Lees hier hoe je upgrades kunt toevoegen.